Senseo kávéfőző alkatrész

Kávé, kávé, mi mindent teszel meg értünk nap, mint nap? Felébresztesz reggel, energiát adsz napközben, jó társaság vagy, ha egyedül vagyunk, de a barátainkkal is mindig összehozol. Változatos és ízletes vagy, bármikor számíthatunk rád, még egy munkamegbeszélést is kellemesebbé teszel. De mi lesz veled éltető kávé, ha főződ egyszer csak elromlik?

Senseo kávéfőző alkatrész

S egyáltalán, mi lehet az oka?

A kávéfőzők nem kifejezetten tartoznak a kényes háztartási gépek közé, de sajnos azt sem állíthatjuk, hogy bármiféle karbantartás nélkül jól szuperálnának sok-sok éven át. Na persze az sem mindegy, milyen márkát választunk. A Philips Senseo kávégépei sokakat meggyőztek, kifinomult, megnyerő külsejük, egyszerű kezelhetőségük, izgalmas kávépárnácskáik miatt pedig ez teljesen érthető. A Philips mindig is garancia volt a minőségre, ez azonban a kávéfőzők esetében sem jelenti azt, hogy az örökkévalóságig működnek majd a gépeink.

A vízkő, a legáltalánosabb és legnagyobb ellensége ezeknek a szerkezeteknek, a Senseo kávéfőzőket sem kíméli. Bár ezek a gépek már külön jeleznek, ha eljött a vízkőmentesítés ideje, ez önmagában még nem elég, a procedúrát ugyanis nekünk kell végrehajtanunk időben, rendszeresen, alaposan. Ha ez elmarad, hiába az okos kis funkció, az alkatrészek előbb-utóbb tönkremennek.

Ezeknél a kávéfőzőknél sajnos a kondenzátor is sokszor meghibásodhat, amelynek egyik tünete, hogy bekapcsolás után hamar leáll a készülék, így egy adag kávét csak 4-5 bekapcsolással, és rosszabb minőségben tudunk elkészíteni.

Bár az elmondottak egyike sem túl szerencsés tényező, annak azonban biztosan örülni fogunk, hogy már pár kattintással beszerezhetjük kedvenc főzőnk alkatrészeit, így nem kell sokáig koffeinhiányban szenvednünk.

Dolce Gusto kávéfőző alkatrészeket kereshet a fent található menüben lévő “alkatrész keresés” gombra klikkelve.