Kávéfőző karbantartása

Így tarthatjuk karban a kávéfőzőt

Nem a legjobb szokás, de sok embernek tartozik hozzá a reggeli rutinjához a kávézás, sőt, van, aki napi szinten több csésze kávét is elfogyaszt. Ennek köszönhetően a háztartások zömében találhatunk ilyen-olyan kávéfőzőket, a klasszikus kotyogóstól a modern, elektromos, automata kávéfőzőkig. Ezek közül mindegyik lehet igen hosszú életű, de csak abban az esetben, ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásra, máskülönben hamar megadják magukat. A kávéfőzők esetében a legtöbb gondot a dugulás okozza, ezt azonban meg lehet előzni néhány óvintézkedéssel.

kavefozo-karbantartasa

Mitől dugul el a kávéfőző?

A kávéfőző dugulásában többnyire nem csak egy tényező játszik szerepet. Először is, eldugulhat a szűrő azáltal, hogy kávészemcsék szorulnak bele, de az is sokszor okoz gondot, hogy vízkőlerakódások keletkeznek a készülékben, illetve a szűrő lyukaiban, így a kávé nem tud átfolyni. Ha már itt tartunk, nem sokat tehetünk azon kívül, hogy vásárolunk egy új szűrőt, és kicseréljük. Amennyiben még enyhébb a helyzet, egy tisztítás segíthet speciális tisztítószerrel. Ha ezt rendszeresen elvégezzük, elkerülhetjük az ilyen lerakódásokat, és nem lesz szükség a szűrő cseréjére.

Hogyan tarthatjuk tisztán?

Vannak speciális szerek, melyekkel átmoshatjuk a kávéfőzőnket, ezáltal megoldva a vízkötlenítést és a zsírlerakodások eltávolítását. Általában a tisztítási művelet nem okoz nagy gondot a kávéfőzőknél, kávéautomatáknál már egy kicsit hosszadalmasabb a tisztítás. Arra azonban nem árt figyelni, hogy az átmosás után még néhány főzést végezzünk tiszta vízzel, különben nem valószínű, hogy ízleni fog a kávé.

A fenti menüben megtalálható Alkatrész keresés menüpontra klikkelve megtalálja az Ön kávéfőzőjéhez passzoló alkatrészeket.

Kávéfőzőkhöz tisztítószereket ebben a webáruházban talál: rtx.hu