Kávéfőző hőfokszabályzó cseréje

Míg a forró kávénál nincsen jobb, addig a hideg kávétól nincsen rosszabb dolog a világon. Ez még talán a teák esetében is igaz, vagyis, hogy az ember szívesebben issza a teát hidegen, mint a kávét. Lehet, hogy azért van így, mert az első kávét, rendre ébredéskor issza az ember, és ilyenkor nyűgösebb, ha valami nem a tereknek megfelelően alakul. Egy egész napot el tud rontani a hideg kávé, így jobb nem is beszélni a dologról, de sajnos gyakran mégis megtörténik.

Kávéfőző hőfokszabályzó, termosztát

A kávé hőmérsékletét, mind az automata mind a félautomata gépek esetében a hőfokszabályzó, azaz a termosztát szabályozza, ha ez elromlik, akkor bizony hideg marad a kávénk. Az újabb gépek esetében a hőfokszabályozók is profibbak, vagyis nem egy fix hőmérsékletre képesek melegíteni a kávét, hanem választani lehet 3 vagy 5 opció közül, esetleg beállíthatjuk teljesen szabadon, mi magunk, a kívánt hőmérsékletet.

Mindenesetre, ha régi, ha új géppel van dolgunk a termosztát meg tud hibásodni és ilyenkor baj van, mert ez egyelő azzal, hogy az egész kávéfőző ment tönkre, pontosabban vált használhatatlanná ideiglenesen. Szerencsére akár egy bicikli esetében egy valamennyit magára adó kávéfőzőnél is cserélhetők az alkatrészek, így a hőfokszabályzó is. Több változatuk érhető el, mondani sem kell, hogy érdemesebb a megbízhatóbbak közül választani, hogy ne keljen túl gyakran megismételni a macerás műveletet. Ha van egy kis műszaki érzékünk, akár mi magunk is kicserélhetjük, ha nem forduljunk szakemberhez.

A fenti menüben megtalálható Alkatrész keresés menüpontra kattintva megkeresheti az Ön kávéfőzőjéhez passzoló termosztátot.