Kávéfőző kiöntő, kanna

A félautomata kávégépek elengedhetetlen kelléke a kávéfőző kiöntő, amelybe lefő a drága nedűt és melyből a csészékbe öntjük. Mivel a kávéfőzőnek ezt a részét mozgatjuk a legtöbbet, így ő mondhatja magáénak a leginkább sérülékeny kellék megtisztelő címét is.

Kávéfőző kiöntő, kanna

Leesik, megkarcolódik, bereped, összetörik. Szerencsére a kiöntők kompatibilisek a kávéfőzőkkel a választék pedig nagy, így könnyű beszerezni egy másikat az esetlegesen megsérült darab helyett. Az árfekvésük sem nevezhető borsosnak, így különösebben a családi költségvetést sem terheli meg egy új beszerzése.

Vannak univerzális modellek, ezek valóban minden készülékhez jók, de ha márka hűek vagyunk, akkor az AEG-től a Zanussig minden kávéfőzőt gyártó cég kínál bőséggel kiöntőket. A döntés leginkább esztétikai, hiszen elektronika hiányában olyan sok mindent nem tudunk tekintetbe venni vásárlás előtt, legyünk bármennyire is tudatos fogyasztók.

Vásárlás után érdemes azért forró vízben átmosni a belsejét, vagy még inkább magas hőmérsékleten mosogatógépben tisztítani, hogy az esetleges baktériumokat, szennyeződések eltűnjenek, és ne az először belecsöpögő forró kávé oldja fel azokat.

Gyári kávéfőző kiöntőket a fenti menüben megtalálható Alkatrész keresés menüpontra klikkelve találja meg, akár gyári-szám vagy modellszám alapján is.

Univerzális kávéfőző kiöntők:

9 – 12 adagos kávéfőzőkhöz: Univerzális kávéfőző kiöntő. Csavarosan állítható fedél magassággal, 9-12 adagos. A kiöntő átmérője 13,5 cm, magassága állítható a fedéllel 11,5cm és 12,3 cm között. Fedele felhajtható. Cikkszám: #9345901

12 – 15 adagos kávéfőzőkhöz: Univerzális kávéfőző kiöntő. Termék információk: 12/15 adagos, csavarosan állítható fedélmagassággal. A kiöntő átmérője 13 cm, magassága 12 cm. Fedele felhajtható. Cikkszám: #D225430

A fenti alkatrész keresés menüponton a keresőmezőbe gépelje vagy másolja be a cikkszámot és megtekintheti a terméket.