Mosógép nem melegíti a vizet

A fűtőszál a hibás, ha a mosógép nem melegíti a vizet

Egy mosógéppel kapcsolatban számos működési hiba adódhat, mivel ezek igen bonyolult szerkezetek. Az egyik legsúlyosabb gond, ha a fűtőszál meghibásodik, hiszen ez fontos szerepet tölt be: a fűtőszál melegíti fel a vizet a kívánt hőfokra, amivel még hatékonyabb lehet a mosás. A fűtőbetét meghibásodásának csalhatatlan jele, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy a mosás nem olyan hatékony, mint korábban, a ruhákon megmaradnak a foltok. Ennek oka, hogy a mosás meleg vízben eredményes, ha ezt nem sikerül előállítani, az bizony meglátszik.

Magunk is kicserélhetjük a fűtőszálat

A fűtőbetét cseréje akár házilag is lehetséges, de fontos, hogy ebbe csak akkor kezdjünk bele, ha rendelkezünk elegendő ismerettel hozzá! A fűtőszál vagy fűtőbetét minden mosógépben máshol helyezkedhet el, modelltől függ, hogy pontosan hol találhatjuk meg, ennek érdemes előre utánanézni, hogy ne szereljük szét az egész gépet fölöslegesen. Ha már megtaláltuk a fűtőszálat, maga a csere igen egyszerű: szabaddá kell tenni a területet, eltávolítani a régi, majd betenni az új fűtőbetétet, és a mosógép máris tökéletesen működhet.

Mosógép fűtőbetét

Csak akkor szereljünk, ha értünk hozzá

Nagyon fontos, hogy csak akkor álljunk neki a szerelésnek, ha biztosak vagyunk benne, hogy tudjuk, mit csinálunk, ellenkező esetben nagyobb kárt okozhatunk, mint amekkora volt. Lényeges továbbá, hogy áramtalanítsuk a készüléket, és zárjuk el a vizet, nehogy áramütés érjen szerelés közben. Ha a csere kész, üresen indítsunk el egy mosási programot, és ellenőrizzük, hogy a probléma valóban megoldódott-e. Ha nem, nincs más hátra, szakértőhöz kell fordulni, aki megjavítja a mosógépet.

A fenti menüben fellelhető Alkatrész keresés menüpontra klikkelve megkeresheti az Ön mosógépéhez passzoló fűtőszálat.