Mosógép ajtó nem zár

Javítható a mosógép ajtózára

Egy mosógépben számos alkatrész található, amik a gyakori használat miatt elkophatnak, meghibásodhatnak. Mivel a mosógépek elektromossággal működnek, a hibafaktor sokkal nagyobb, ennek ellenére általában nincs velük gond, de ha mégis, azt garantáltan egyből észrevesszük. Egy igen gyakori, ám feltűnő probléma, hogy a mosógép ajtaja nem zár rendesen. Ez többnyire azt jelenti, hogy maga a mosás sem indul el, mivel nyitott ajtónál ez nem lehetséges. Nem kell azonban egyből új mosógépet vásárolni, hiszen ez a probléma megoldható

Ki kell cserélni az ajtókapcsolót

Ha ilyen probléma áll fenn, az ajtókapcsoló kicserélése a megoldás. Aki egy kicsit is ért a szereléshez, annak nem lesz szüksége szakemberre, mert maga is megoldhatja a feladatot. A mosógép ajtózárjához nem nehéz hozzáférni: a mosógép előlapján van két csavar, ha ezeket kicsavarjuk, már meg is találtuk az ajtókapcsolót. Az üstszájgumi lepattintásával jobb hozzáférést biztosíthatunk, ezért érdemes ezt a lépést megtenni. Ha az új ajtózárat beszereltük, nincs más dolgunk, mint visszarakni az üstszájgumit és a csavarokat, és már készen is vagyunk, nem lesz több gond a mosógéppel.

Mosógép ajtókapcsoló

Ügyeljünk a biztonságra

Minden elektromos eszköz, így a mosógép esetében is érvényes az a szabály, hogy mielőtt hozzákezdenénk a szereléshez, mindenképpen húzzuk ki a készüléket a konnektorból, hogy ne legyen áram alatt! Amennyiben szemernyi kétségünk is felmerül afelől, hogy meg tudjuk oldani a szerelést, kérjük inkább egy hozzáértő segítségét!

A szükséges alkatrészt megtalálja a fenti menüben lévő Alkatrész keresés menüpontra klikkelve.