Mosógép nem adagolja az öblítőt

Amikor nem illatoznak a ruhák

Nagyon jóleső érzés a frissen kimosott ruhákat felhúzni, az öblítő illata ugyanis sokáig érződik rajtuk, és nagyon kellemes. Ha azonban a mosógép nem adagolja az öblítőt, ez az élmény elmarad. Sokan hajlamosak ilyenkor kétségbeesni, azonban nem kell, mert ez a probléma nagyon könnyen megoldható az esetek többségében. Ahhoz, hogy a mosógépünk újra adagolja az öblítőt, általában elég annyi, hogy alaposan kitakarítjuk az adagolót, és máris újra élvezhetjük a tiszta ruhák friss, üdítő illatát.

Honnan tudhatjuk, hogy a mosógép nem adagolja az öblítőt?

Ennek a problémának igen egyértelmű jelei vannak. Ami elsőre feltűnhet, az az, hogy amikor kinyitjuk a mosógépet, hiányzik a friss illat. Ha alaposabban megnézzük, azt is láthatjuk, hogy az öblítő ottmaradt az adagolóban, mintha csak most öntöttük volna bele. A másik jel, hogy az adagoló öblítő rekeszében vizet találunk, a ruhák pedig száradás után sem lesznek kellemes illatúak, emellett durva, kellemetlen a tapintásuk. Ha ezeket a jeleket tapasztaljuk, biztosak lehetünk benne, hogy mosógépünk valamiért nem tudja adagolni az öblítőt.

A megoldás

A probléma megoldása rendkívül egyszerű: ki kell szedni a mosószeradagolót a gépből, és alaposan ki kell tisztítani. A kivétel minden modellnél lehetséges, legfeljebb a módja lehet eltérő, de a használati útmutatóban megtaláljuk, hogyan kell. Az esetek többségében a rossz minőségű öblítő lerakódásokat képez az adagolóban, amiből ezért nem tud távozni az öblítő. A tisztításhoz használhatunk egy régi fogkefét, vagy akár üvegmosót is. Ha végeztünk, tegyük vissza a mosószeradagolót, és a ruháink újra illatosak lehetnek!

Amikor már nem lehet kitisztítani a mosószeradagolót, kénytelenek vagyunk beruházni egy vadonmarúja mosószertartóra.

A felső menüben található Alkatrész keresés menüpontra kattintva megkeresheti az Ön mosógépéhez passzoló mosószeradagolót.

mososzeradagolo