A szűrő dugulása miatt nem ürít a mosógép

Mosógép nem szivattyúzza ki vizet

A mosógép ma már teljesen természetes része a legtöbb háztartásnak, éppen ezért a hiánya igen komoly fennakadásokat tud okozni a mindennapokban. Igen kevésnek van munka és család mellett arra ideje, hogy nekiálljon kézzel mosni, márpedig tiszta ruhára minden nap szükségünk van. Igaz, hogy egy mosógéppel kapcsolatban számos alkalommal merülhet fel valamilyen probléma, ezek zöme nagyon könnyen és gyorsan megoldható, még csak szakember sem kell hozzá. Természetesen vannak súlyosabb esetek is, de ezek ritkábbak.

Szivattyú szűrő

Mosógép nem ürít

Elég gyakran fordul elő a mosógépekkel kapcsolatban, hogy a szivattyúnál merül fel valamilyen gond. Ez legtöbbször nem súlyos, csupán eldugul a szűrő, amit vagy ki kell tisztítani, vagy le kell cserélni. Ennek a problémának az a fő jele, hogy mosógépünk csak nagyon nehézkesen, hangosan, lassan engedi le a vizet, esetleg egyáltalán nem engedi le. Ha szerencsénk van, csupán a szivattyú eldugulása a probléma, és nem ment tönkre, így nem kell kicserélni. Dugulás esetén csupán annyit kell tennünk, hogy kivesszük a szűrőt és megtisztítjuk, majd visszatesszük.

mosogep-szuro

Mosógép nem nyomja ki a vizet

Nem kell keresztet vetni a mosógépre akkor sem, ha valami komolyabb baj van a szűrővel, hiszen ez még nem jelenti azt, hogy maga a mosógép is rossz. Egyetlen alkatrész meghibásodása miatt még nem szükséges új gépet vásárolni, csupán új szűrőt kell vennünk, és betenni a régi helyett. Ezután könnyen lehet, hogy a mosógép még jobb lesz, mint új korában, és még sokáig szolgálhat hűségesen.

 A fenti menüben található alkatrész keresés gombra kattintva megkeresheti az Ön készülékébe passzoló szivattyú szűrőt.