Mosógép nem centrifugál

Idegen tárgy miatt nem centrifugál a mosógép

A mosógép olyannyira része a mindennapi életünknek, hogy már eszünkbe sem jut kézzel mosni. Ez az oka annak, hogy legtöbben teljesen kétségbeesünk, ha azt tapasztaljuk, hogy a mosógép nem működik rendesen, például nem centrifugál. Természetes, hogy mindenki igyekszik a problémát minél hamarabb megoldani, azonban mielőtt még szerelőhöz fordulnánk, megpróbálhatjuk magunk is megoldani a gondot – ez gyakran könnyebb, mint gondolnánk, ráadásul ingyen van, így a szerelési költségeket is megspórolhatjuk.

Idegen tárgyak a mosógépben

A mosógépbe gyakran kerülnek kisebb-nagyobb idegen tárgyak, aminek többnyire az az oka, hogy hajlamosak vagyunk a ruhák zsebeiben felejteni őket, és mosás közben kiesnek. Gyakori például a pénztárca, az öngyújtó, a kulcs, illetve az aprópénz. Ezek a tárgyak ártalmatlanok, amennyiben a dobban maradnak, de ha valamilyen módon kijutnak onnan, könnyen problémát okozhatnak, például azt, hogy a mosógép nem centrifugál. Ahhoz, hogy ezt megoldjuk, ki kell szedni az adott tárgyat a mosógépből, amihez sokszor ki kell emelni a dobot.

A szűrő eldugulása is lehet az ok

A szűrő eldugulása is gyakran okoz olyan gondot, hogy a mosógép nem centrifugál. Tegyük szabaddá a szűrőt, és ellenőrizzük a tisztaságát. Ha tiszta, máshol lesz probléma, de ha azt tapasztaljuk, hogy sok kosz rakódott rá, egyszerűen tisztítsuk meg, ez valószínűleg segíteni fog. Ha nem ez a baj, és nem is került idegen tárgy a gépbe, többnyire szerelő segítségére van szükség. Természetesen neki állhatunk mi is a probléma megoldásának, ha rendelkezzünk kisebb műszaki érzékkel.

mosogep-nem-centrifugal

Más problémák is lehetnek, ha nem centrifugál a mosógép: programkapcsoló hiba, vezérlőmodul hiba, kifolyócső dugulása, belső csövek dugulása stb.

A szükséges terméket megtalálja a fenti menüben lévő Alkatrész keresés menüpontra kattintva.