Eldugulhat az adagoló, ha a mosógép nem öblít rendesen

Ki ne ismerné a frissen kimosott ruhák üdítő illatát? Na, ez az, ami hiányzik, ha gondok vannak a mosógép öblítésével, hiszen a ruhák kellemes illatát az öblítő adja. A problémát már akkor észrevehetjük, amikor kivesszük a ruhákat a mosógépből, mivel már ekkor is feltűnhet, hogy hiányzik az illat, azonban legkésőbb akkor biztosan érezhető lesz a különbség, amikor fel akarjuk venni a megszáradt ruhadarabot. A jelenségért többnyire a mosószer adagoló öblítőrekeszének eldugulása miatt fordul elő, amit szerencsére könnyen megoldhatunk magunk is.

Dugulás okozza a gondot

Az öblítéssel kapcsolatos problémát legtöbbször dugulás okozza. Nem komoly dugulásra kell gondolni, csupán arra, hogy a túl sok, vagy nem jó minőségű öblítő lerakódik az adagolóban, és eltömíti azt, így az öblítő nem tud átjutni. A megoldás nagyon egyszerű: ki kell szedni az adagolót a gépből, és ki kell tisztítani. Ehhez kitűnően megfelel egy leselejtezett fogkefe, vagy egy kisebb méretű üvegmosó. Ahogy a lerakódott öblítőréteg eltűnik, a probléma is megszűnik, viszont érdemes megfontolni, hogy másfajta öblítőt használjunk.

Mosógép mosószer adagoló

Hogyan kell kiszedni az adagolót?

Ez típusonként eltérő lehet. Vannak olyan mosógépek, melyeknél ki kell pattintani az adagolót, másoknál egyszerűen kivehetjük, míg megint másoknál meg kell ehhez nyomni valamit. A lényeg, hogy az adagoló minden mosógépből kiszedhető, a pontos módját pedig megtalálhatjuk a mosógép használati útmutatójában, így biztosan meg tudjuk oldani.

Előfordulhat, hogy a mosószertartó nagy mértékben eldugul, ilyenkor érdemes azt kicserélni. A fenti menüben található alkatrész keresés gombra kattintva megkeresheti az Ön készülékébe passzoló mosószer adagolót.