Mosógép dobtengely cseréje

Ha a dobtengely meghibásodik vagy valami oknál fogva teljesen tönkremegy, az meglehetősen komoly probléma, mert a továbbiakban biztosan nem tudunk mosni a gépünkkel. Sajnos ennek az eszköznek a cseréje sem túl egyszerű, hiszen ahhoz, hogy hozzá tudjunk férni, szét kell szedjük az egész masinát.

Ami igazán időigényessé teszi a műveletet és sok odafigyelést igényel, az a berendezés szét- illetve az összeszerelése. Szétszerelés közben érdemes jegyzetelni, hogy az összeszerelés nem okozzon komolyabb fejtörést. Csak akkor álljunk neki, ha jó műszaki érzékkel rendelkezünk, de ha ennek nem vagyunk birtokában, akkor érdemesebb szerelőt hívni.

Mosógép dob

Közel a cél

Nem magának a dobtengelynek a kiszerelése nehéz, hiszen ahhoz gyakorlatilag elegendő egy csavarhúzó és egy erős kész, a nehézséget az odáig való eljutás adja. Az, hogy mennyire könnyű eltávolítani a mosógép házát, sajnos teljesen márka és modellfüggő. Általában a régebbi típusoknál könnyebb, az újabbaknál viszont macerás lehet a dolog. És gondoljunk bele, ez még csak az első lépés, hiszen szétszedni mindig könnyebb valamit, mint összerakni.

Tehát, mielőtt még nekilátnánk a műveletnek érdemes felmérni a helyzetet. Ha ugyanis nem dolgozunk elég precízen és nem lesz megfelelően masszív, azaz tartós a végeredmény, akkor rossz esetben centrifugálás közben az egész dob is kiugorhat a helyéről. Jobb esetben be sem tudjuk indítani a készüléket, vagy ha igen akkor egy hét múlva kezdhetjük előröl a szerelést. Így csak az vágjon bele, aki biztos a dolgában.

Whirlpool mosógép dobtengely javító készlet itt kapható: netlap.info/termek/whirlpool-mosogep-dobtengely-javito-keszlet-480110100802

Mosógép dobtengely szett