Mosógép karbantartása

Tartsuk karban a mosógépet a hibátlan működésért!

Sokan veszik természetesnek, hogy a mosógép mindig kifogástalanul működik, és elvégzi a mosást, nem is foglalkoznak azzal, hogy karbantartsák, tisztítsák. Ha pedig valami probléma adódik a szerkezet működésével, csodálkoznak, pedig nem lenne min. Aki nem figyel arra, hogy a mosógépét rendszeresen karbantartsa, nagyobb eséllyel számíthat kisebb-nagyobb meghibásodásokra, mint azok, akik foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Érdemes erre figyelmet fordítani, ugyanis így jelentősen meghosszabbíthatjuk mosógépünk élettartamát.

Mosógép karbantartása

Ne kerüljön bele idegen tárgy!

A működtetés során is sokat tehetünk a mosógép védelme érdekében. Ilyen például az, hogy mindig nézzük át a ruháink zsebeit, hogy véletlenül se kerülhessen idegen tárgy a gépbe! Ezek ugyanis különböző működési problémákat okoznak, gond lehet például a centrifugálással, ha valami bent ragad a gépben, ami nem oda való. A zsebekben felejtett papírzsebkendők szétmállanak, darabjaik pedig a szűrőkre tapadva duguláshoz vezetnek, ami miatt szintén tönkremehet a gép, azzal szembesülhetünk például, hogy a mosógép nem vessz fel vizet.

Fontos a rendszeres tisztítás

Keveseknek jut eszébe, de a mosógépet is rendszeresen tisztítani kell, ha azt akarjuk, hogy sokáig működjön. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy mosószer helyett ecetet töltünk a gépbe, majd ruha nélkül, üresen elindítunk egy maximális hőmérsékleten mosó programot. Ez többnyire elegendő ahhoz, hogy átmossa a gépet, de csak akkor, ha rendszeresen elvégezzük. Makacs szennyeződések esetén már érdemes speciális tisztítószert használni.

Mosógépéhez alkatrészt vagy tartozékot a fent található “alkatrész keresés” gombra kattintva megteheti.