Mosógép dob cseréje

Minden mosógép lelke a dob. A mosógép dobjának pedig a legnagyobb ellensége a fém, vagy bármi más, ami megfelelően kemény ahhoz, hogy tönkretegye. Gondoljunk csak bele, mit tud tenni egy a nadrágban felejtett kulcscsomó percenkénti 1000-es fordulatszámon.

Mosógép dob csere

Amint a mosógép a centrifugázáshoz ér, ezek a fémtárgyak, vagy egy gyerekzsebben rejtőzködő kavics nagy erővel csapódnak majd oda a dob falához, amelyek felsértik azt, és már meg is van a baj.
Bár a dob továbbra is forogni fog és a hanghatásokon túl azt gondolhatjuk, nincsen semmi probléma, de ez nem így van. A dob falán keletkezett kisebb-nagyobb sérülések ugyanis a finomabb anyagból készült ruhákat a továbbiakban könnyen tönkretehetik. Felszakítják, vagy beleakadnak egy rojtba és mosás után dobhatjuk a finom ruhaneműt a kukába.

Amikor baj van…

Ha a ruhák rendszeresen rosszabb állapotba kerülnek ki a mosógépből, mint ahogy beletettük őket, akkor valószínűleg baj van. A dob cseréje pedig nem gyerekjáték, hiszen gyakran még a szervizekben sem szívesen vállalják el. Ráadásul nem egy, hanem kétemberes műveletről van szó, vagyis ne gondoljuk, hogy egymagunk orvosoljuk a problémát.

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a dobhoz, mindent le kell róla csatlakoztatnunk, hogy egészében kivehessük és a burkolaton kívül szétszedhessük. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy gyakran kizárólag a gép tetején keresztül lehet kiemelni.

Ez rettentően fárasztó és hosszú ideig tartó folyamat, arról nem is beszélve, hogy ha nem megfelelően szereljük vissza az új alkatrészt, akkor többet ártottunk, mint használtunk.

Ne feledjük ugyanis, hogy egy percenkénti 1000-1200 fordulatot végző fémhengerről beszélünk.

Mosógép forgódobokat kereshet a fent megtalálható menüben lévő “alkatrész keresés” gombra kattintva.