Mikrohullámú sütő karbantartása

Tartsuk karban a mikrót, hogy sokáig működjön!

Számtalan olyan háztartási eszköz vesz minket körül a mindennapok során, melyek megléte nem feltétlenül létszükséglet, azonban nagyban képesek megkönnyíteni az életünket. Ezek az eszközök rendszerint hosszú életűek, de csak akkor, ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásukra. Egy ilyen szerkezet a mikrohullámú sütő is: percek alatt megmelegíthetjük ételeinket, készíthetünk el félkész ételeket, azonban ha azt akarjuk, hogy hosszú ideig szolgáljon ki minket, nem árt figyelmet fordítani arra, hogy néha tegyünk is azért, hogy megfelelően működhessen.

mikrosuto-karbantartasa

Fontos a rendszeres takarítás

A mikró karbantartásának kulcsa, hogy mindig tartsuk tisztán. Mivel ez az eszköz étellel érintkezik, ezerféle szennyeződés kerülhet rá, ami leragadhat, ha nem takarítjuk fel. Ez főleg tányérforgatóval rendelkező mikrók esetében feltűnő, mert a forgató egyszer csak megáll, ha túl sok szennyeződés kerül alá. Kívül is hasznos, ha odafigyelünk a mikró tisztítására, ráadásul ez esztétikai szempontból sem mindegy. A szellőző tisztításáról se feledkezzünk meg, talán ez a legfontosabb, ha sokáig akarjuk használni mikrónkat.

Áramtalanítsunk tisztítás előtt!

Mint minden elektromos háztartási gép, a mikrohullámú sütő is lehet nagyon veszélyes, ha nem áramtalanítjuk takarítás előtt. Köztudott, hogy az elektromos áram és a víz nem túl jó barátok, már ha életben akarunk maradni, ezért mindenképpen húzzuk ki a készüléket, mielőtt nekiesnénk a vizes, mosószeres szivaccsal. Arra is ügyeljünk, hogy csak akkor helyezzük újból áram alá a mikrót, ha már teljesen megszáradt, így biztosan nem lesz gond!

Mikrosütőhöz alkatrészt a fent található “alkatrész keresés” gombra klikkelve megoldhatja.