Mosogatógép karbantartása

Fontos a mosogatógép rendszeres karbantartása

Mint minden háztartási eszköz, a mosogatógép is csak akkor fog sokáig kifogástalanul működni, ha rendszeresen karbantartjuk, így ugyanis számos hiba megelőzhető. A mosogatógép meghibásodása igen költséges lehet, ezért erősen ajánlott rendszeresen figyelmet fordítani a hibák megelőzésére. Már a használat során is sok óvintézkedést tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a meghibásodást, de ezen kívül is szükség van alkalmanként néhány karbantartási munka elvégzésére, hogy garantált legyen a sokáig tartó, zavartalan működés.

mosogatogep-karbantartasa

Figyeljünk az ételmaradékokra!

A mosogatógép legnagyobb ellenségei a tányérokon maradt ételmaradékok. Bár képesek ezeket eltüntetni a tányérokról, hosszútávon nagyon nem tesz jót a mosógépnek, ha nem figyelünk arra, hogy minél kevesebb étel kerüljön bele. Ezek ugyanis folyamatosan rakódnak le a csövekben, és egy idő után dugulást okoznak, ami hibás működéshez vezet. A probléma elkerülhető, ha ügyelünk arra, hogy lehetőleg minél kevesebb étel maradjon a tányérokon, és az sem árt, ha elöblítjük őket, mielőtt betesszük a mosogatógépbe.

Üres mosogatás

Az is jót tesz a gépnek, ha időnként beindítjuk üresen, és egy magas hőfokú mosogatási programot futtatunk le. Így átmoshatjuk az egész rendszert. A módszer hatékonyságát növelhetjük azzal, ha teszünk a gépbe egy kis ecetet, vagy erre a célra való, speciális tisztító tablettát, vagy folyadékot. Ezt a műveletet ajánlott havonta legalább egyszer elvégezni, így biztosítható a mosogatógép zavartalan működése hosszútávon is.

A fenti menüben megtalálható Alkatrész keresés menüpontra kattintva megkeresheti az Ön mosogatógépéhez passzoló alkatrészeket, tartozékokat.