Hűtőgép vízszűrő

Először csupán a Side by Side hűtőszekrények kiváltsága volt a külső vízadagoló, melyből mindig tiszta, friss vizet, és ami még fontosabb hideg vizet lehetett nyerni. A külső jégadagoló mellett ez a funkció jelezte az abszolút prémium kategóriát. A mai napig ennél a termékcsaládnál a legelterjedtebb, itt viszont gyakorlatilag az alapfelszereltség része és alap elvárás is. Mára egy két kombi hűtőgépeknél is megjelent, de leginkább csak a felső kategóriák sajátja

Hűtőszekrény vízszűrő

A külső vízadagoló szuper dolog és a gyártók arra is figyelnek, hogy ne csupán a hagyományos csapvíz legyen elérhető általa, hanem szűrt, azaz tisztított víz. A legtöbb gyártó modelljében a vízszűrő specialistaként is emlegetett Brita berendezések érhetők el, amelyek eltüntetik a vízben lévő nyomelemekben fellelhető rovarirtó szereket és nehéz fémeket, a hasznos anyagokat azonban megőrzik, és kristálytiszta formában önti azt a poharunkban.

Hűtőgép vízszűrő

A vízszűrőről nem árt tudni, hogy elhasználódik, lerakódnak benne a káros anyagok és nem tudják már kellő hatékonysággal szűrni a vizet. Ebben az esetben, ha tiszta vizet akarunk nyerni a hűtőből, akkor cserélni kell a szűrőbetétet, annak ellenére, hogy a Brita által gyártott az eredeti szűrő a cserénél nem kötelező ragaszkodni ehhez. Természetesen lehet, de számos egyéb gyártó is kínál a kategóriában modelleket, a szűrési hatékonyságuk pedig megközelítőleg ugyanolyan.

Maga a csere nagyon egyszerű, kevés műszaki érzéket igényel, az elhasználódott szűrőbetét ki kell pattintani, az újat pedig beilleszteni a helyére. Általában egy szűrő 2-3 hónapot bír, szóval a cseréket érdemes ilyen intervallumokban időzíteni.

Gyári és utángyártott vízszűrőket talál a fent megtalálható “alkatrész keresés” gombra kattintva, itt szűrőszám és a hűtőgép modell szerint kereshet.