Tűzhely tisztítása

Több vegyszer segíthet a tűzhely tisztításában

A sütő használat után nem szokott a lakás legtisztább részei közé tartozni, azonban könnyen szebbé varázsolhatjuk, mint újkorában, ha tudjuk, hogyan csináljuk. ha egészen őszinték akarunk lenni, a mai világban már nem túl nehéz letakarítani valamit, hiszen léteznek olyan tisztítószerek, melyek a legdurvább szennyeződésekkel is elbánnak. Nos, a tűzhely tisztításához ezekre alighanem szükség lesz, különösen akkor, ha a tűzhelyen ráégett ételfoltot is találunk. Nem árt azonban vigyázni arra, hogy ne keverjünk össze többféle tisztítószert, mert mérgezőek lehetnek!

Tűzhely tisztítása

Mosogatószer és zsíroldó

Ha a tűzhelyen csak enyhébb szennyeződések vannak, elég lehet mosogatószeres szivaccsal áttörölni az egészet, valószínűleg így is le fog jönni. Valamivel makacsabb ételfoltok esetén beválhat a súrolószer, azonban ezzel csak óvatosan bánjunk, nehogy összekarcoljuk vele a tűzhely bevonatát. Ha a tűzhelyünk valamiért nagyon koszos lett, sok zsír, olaj égett rá, a hideg zsíroldó segíthet. Ezt csak jól szellőző helyiségben, kesztyűben használjuk, mert a kezünket és nyálkahártyánkat is képes kimarni. A zsíroldót spricceljük a problémás felületre, várjunk pár percet, majd egyszerűen töröljük le. Érdemes karbantartanunk a tűzhelyünket, hisz minden-napunk része.

Soha ne hagyjuk piszkosan a tűzhelyet!

Hacsak nem akarunk órákig súrolni, jól tesszük, ha használat után mindig letakarítjuk a tűzhelyet. Ha ugyanis a piszkos tűzhelyen még egyszer nekiállunk főzni, csak azt érjük el, hogy a korábbi szennyeződések alaposan ráégnek, ezt pedig már nem biztos, hogy egyszerűen le tudjuk majd törölni.

Tűzhely tartozékokat és alkatrészeket a fent megtalálható menüben található alkatrész keresés gombra kattintva megoldhatja.