Hajvágó tisztítása

Nem jó, ha beragad a haj a hajvágóba

Számtalan olyan találmány létezik, ami nagyban meg tudja könnyíteni az emberek életét, ennek köszönhetően pedig már jó ideje a mindennapok része lett. Ilyen a hajvágógép is. Ezt pár éve még csak fodrászszalonokban láthattuk, mára azonban sokan tartanak ilyen szerkezetet otthon is, egyszerűbb hajvágásokra. Ezzel megspórolható a fodrász költsége, emellett időt is megtakaríthatunk, mivel otthon, néhány perc alatt végezhetünk a hajvágással. Ha azonban azt szeretnénk, hogy ne kelljen túl gyakran új hajvágógépet vásárolni, érdemes figyelni a tisztaságára, ez ugyanis befolyásolja az élettartamát is.

Hajvágó tisztítása

Eltömítheti a gépet a haj

A hajvágó gép tisztítása azért nagyon fontos, mert a vele lenyírt, apró hajszálak hajlamosak belekerülni a gépbe. Egy idő után felhalmozódnak a gép belsejében, és szépen eldugítják azt, aminek következtében egyszer csak azt vehetjük észre, hogy nem tudjuk a hajvágót bekapcsolni, nem indul el. Ez könnyen elkerülhető, ha mindig odafigyelünk az alaposa takarításra, miután használtuk a hajvágót. A hajvágónk fésűjét és vágófejét érdemes legalább 2-3 hajvágás után kitisztítani.

Mivel takaríthatjuk ki hatékonyan?

Minden hajvágót készletben adnak, ami azt jelenti, hogy különböző hosszúságú hajak vágására alkalmas fejeket és tisztító keféket is adnak hozzá. Ezeket a keféket használva gyönyörűen letakarítható a gép, ha azonban teljesen biztosra akarunk menni, néha szét is szedhetjük, és belül is lesöpörhetjük. Az is jó megoldás lehet, ha sűrített levegőt fújunk bele, így a beragadt hajszálak kijöhetnek. Fontos viszont, hogy mindig húzzuk ki a gépet a konnektorból tisztítás előtt, nehogy baleset legyen belőle!

Hajvágó alkatrészeket és tartozékokat kereshet a fent megtalálható menüben lévő “alkatrész keresés” gombra klikkelve.