Cserélhető a légkeveréses sütő ventilátora

Az utóbbi évtizedekben sok olyan technikai újítás ment végbe, ami nagyban képes megkönnyíteni az életünket. A háztartási eszközök terén is igaz ez, így például megjelentek az elektromos, tűzhelyek, légkeveréses sütőkkel. Utóbbinak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben és rövidebb idő alatt készíthetjük el kedvenc ételeinket, ugyanis a légkeveréses technika nagyban képes meggyorsítani a sütés folyamatát. Ha azonban a légkeverő elromlik, ez az előny azonnal eltűnik, így a változást, és vele együtt a hibát, hamar észrevesszük majd.

Tűzhely ventilátor

A ventilátor a hibás

A légkeveréses sütő hibáját az mutatja, hogy ételeink jóval lassabban készülnek el a megszokottnál, esetleg bizonyos sütemények nem úgy sikerülnek, ahogy kellene. Ezekben az esetekben a sütő ventilátora a ludas, ez biztosítja ugyanis a légkeverést. Ez nem túl szerencsés helyzet, de a jó hír, hogy a ventilátor hibája miatt nem kell lecserélni a tűzhelyet, bőven elég, ha csak új ventilátort vásárolunk, és kicseréljük a hibásat. Persze ezt mondani könnyebb, mint véghezvinni, de egy jó szerelő segíthet megoldani a problémát.

Ne akarjuk magunk megcsinálni!

Bár a háztartási eszközök közül sokat meg lehet javítani saját kezűleg is, az elektromos tűzhelyek esetében más a helyzet. Ezekhez tényleg csak az nyúljon, aki ért az elektronikához, és biztonságosan tudja elvégezni a feladatot, mert balesetveszélyes. Természetesen alap, hogy áramtalanított tűzhelyet szabad csak szétszedni, de egy rosszul összerakott darab is nagyon veszélyes, ezért inkább hívjunk szakembert!

Tűzhely ventilátort a fent megtalálható menüben található alkatrész keresés gombra klikkelve megoldhatja.