Hajvágó akkumulátor

Ha hajvágót vásárolunk érdemes megnézni azt is, hogy milyen akkumulátor van a készülékben. A legjobb a Lithium Ion, amit egyébként a hajvágók nagy öregje, aki az első elektromos modellt is piacra dobta, az amerikai Wahl vezetett be nemrég a piacra.

Hajvágó akkumulátor

Viszonylag még ritka, de azért már több készülékben is elérhető ez a megoldás, ami azért jó, mert ennek a leghosszabb az üzemideje. Egyébiránt nagyon változatosan fest ebből a perspektívából a hajvágó gép piac, kezdve a 4-5 órás töltésért cserébe kapott 30 perces működéstől az 1 órás töltés után 6-7 órán keresztül is működő készülékekig. Érdemes odafigyelni rá, mivel nem mindegy, hogy milyen gyakran kell töltögessük az aksit.

Leginkább a telefonunkkal kapcsolatban érezhetjük, hogy akku bizony olyan dolog, ami egy idő után veszít a hatékonyságából. Egyre hosszabban kell tölteni és egyre rövidebb ideig működik csak, ez egy szomorú történet, de megúszni sajnos nem lehet. Ha az ember nem bírja már a folyamatos bajlódást a készülékkel, akkor bizony eljött a csere ideje. Érdemes belevágni a dologba, mert utána olyan érzésünk van, mintha egy új modellt vásároltunk volna.

Ráadásul a hajvágóknál különösen érdemes odafigyelni erre, mert a gyenge akkumulátor következménye nem csak az, hogy előbb lemerül a készülék, hanem az is, hogy csökken a működési hatékonysága, vagyis a pengék nem olyan erővel dolgoznak, mint amilyennel kellene. Maga a csere egyszerű dolog, bárki elvégezheti otthon is, így ha azt érezzük, hogy tépi a gép a hajunkat, akkor hajrá, irány az üzlet.

Hajvágó akkumulátorokat kereshet a fent megtalálható menüben lévő “alkatrész keresés” gombra kattintva.