Mikrosütő forgatómotor

Ne legyenek illúzióink a mikrohullámú sütők tányérja nem magától mozog, hanem mozgatják, méghozzá az erre a feladatra fejlesztett viszonylag kisméretű motor. Ha el akarjuk képzelni, akkor egy lapos, felhúzható ébresztőórára gondoljunk, körülbelül úgy néz ki, csak sokkal bonyolultabb feladatot lát el: felhasználástól függ, de viszonylag sokat forog. Teljesen mindegy milyen márkájú mikrohullámú sütőt választunk, ez a forgás ugyan olyan lesz. Itt kell megjegyezni, hogy a termékkategóriában óriási a márka kínálat, akár 80 gyártó termékei is szóba jöhetnek, azért érdemesebb az ismerősen csengő nevek közül választani.

Mikrosütő forgatómotor

Tehát a sebessége nem állítható ugyan, de forgás akkor is munka. A forgás üteme pedig nem véletlen, ez az a sebesség, amely lehetővé teszi, hogy a mikrohullámok egyenletesen tudják melegíteni, olvasztani, vagy adott esetben megsütni az ételt. Se gyorsabban, se lassabban nem lenne jó, pont így tökéletes. Precíz kis szerkezetről van szó, mert ritka a meghibásodási arány, ami a forgó alkatrészekre kevésbé jellemző.

Ha leáll a tányér mozgása, nem kell megijedni és rögtön a kukába dobni a mikrosütőnket, csupán arról van szó, hogy ez a motor adta meg magát, a csere azonban lehetséges. Több márka kínál a kategóriában terméket, kezdve az AEG-től a Samsungig, de nem minden-mindennel kompatibilis, így készülék modellszám alapján választhatunk a márkahűségünkre hallgatva.

A fenti menüben megtalálható Alkatrész keresés menüpontra kattintva megkeresheti az Ön mikrosütő passzoló forgatómotort.