Vasaló karbantartása

Mindig öntsük ki a vizet a vasalóból!

Vasalót szinte minden háztartásban találhatunk, hiszen ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ruháink igényesek legyenek. Lehet egy póló, ruha, szoknya vagy nadrág bármilyen szép is, ha gyűrött, bizony igénytelen benyomást fog kelteni. Ez persze elkerülhető egy jó minőségű vasalóval, aminek segítségével percek alatt tökéletessé varázsolhatjuk az adott ruhadarabot. Egy jó vasaló viszont nem éppen az alacsony árkategória termékei közül kerül ki, ezért érdemes rá nagyon vigyázni, hogy minél tovább használhassuk. Néhány trükk bevetésével ez könnyen elérhető.

Ne hagyjuk vízkövesedni!

A mai vasalók nagy többsége gőzölős vasaló. Ez abból a szempontból jó, hogy képes nagyban megkönnyíteni a vasalást, és szebbé varázsolni a végeredményt, azonban egy kicsit több macerával jár a karbantartása. A gőzölős vasalókba vizet kell tölteni, hiszen víz nélkül nem tudnának gőzt előállítani. Ezzel nincs is semmi gond, viszont ha nem akarjuk, hogy a vasaló tönkremenjen, soha nem hagyjuk benne a vizet használat után! Ez azért nem ajánlatos, mert a vasalóban lévő víz vízkőlerakódásokat okoz, ami eldugíthatja a vasalót, így a gőzölő funkciónak hamar búcsút mondhatunk.

Vasaló tisztítás

Tartsuk tisztán!

Alapvető fontosságú minden elektromos háztartási eszköznél, hogy tartsuk tisztán, mert a por és más szennyeződésnek egyiknek se tesznek jót. Mindig töröljük át alaposan a vasalót használat előtt, mert a rárakódott por ráéghet, ami igen kellemetlen meglepetéseket képes okozni. Ha ezekre odafigyelünk, vasalónkat sokáig használhatjuk!

Vasaló alkatrészeket kereshet a fent megtalálható menüben lévő “alkatrész keresés” gombra kattintva.

Vasalójához tisztítószereket pedig itt talál: rtx.hu