Porszívó porzsák, széles választék

A porszívók a por tárolása szempontjából három rendszerre oszthatók fel, a legújabb és egyúttal a legritkább a vizes rendszerű porszívó, amely a felszívott port úgynevezett Aquafilterben, vizes tartályban tárolja. A másik a szintén nem nagy múltra visszatekintő száraz tartályos porszívó illetőleg a klasszikus zsákos porszívó, amely még mindig a teljes piac legnagyobb részét teszi ki.

Mindegyiknek megvan a maga előnye és természetesen a hátránya is. A tartályos porszívókat azok preferálják elsősorban, akik semmilyen szinten nem szeretnek bíbelődni a dolgokkal és a porzsák be illetőleg kivételét is a bíbelődés kategóriájába sorolják.

Papír porzsák

Porszívóhoz papír porzsák

A porzsák tehát macerásabb ugyanakkor hatalmas előnye a tartállyal szemben, hogy biztosabban tartja a port és ürítés során az nem kerül vissza a levegőbe, amit a tartályos megoldásról sajnos nem lehet elmondani. Otthon így nem is szerencsés kiüríteni, legjobb, ha kimegyünk vele a kert végébe, feltéve persze, ha van kertünk.

Textil porzsák

Porszívóhoz textil porzsák

Ami a porzsákokat illeti alapvetően két típusuk van a papír és a szövet, míg a papír eldobható, addig a szövetet ki kell rázni és lehet újra használni, némi túlzással,olyan mint egy puha tartály. Szerencsére ma más sok szövetzsák oldalán cipzár található, amivel hatványozottabban könnyebbé vált az ürítés, mint a pici szerkezet hiányában.

Porzsákból körülbelül annyi van, mint csillag az égen, természetesen a nagy választék az árak pozicionálásában is megjelenik az egészen olcsótól a drágáig. Érdemes azért legalább középkategóriásat választani, mert az olcsó húsnak híg a leve mondás, sajnos ebben az esetben is igaz, ami mindenekelőtt a por tárolásában jeleneik meg.

Porzsákot az alábbi webáruházban kereshet, akár porszívó modellszám
vagy porzsák számalapján: porszivo-porzsak.dvdx.hu