Hűtő italtartó, hogy legyen helye a palackoknak

Nem mindig voltak a hűtőszekrényekben italtartók az ember eldönthette, hogy vagy a polcon talál helyet a különböző palackoknak vagy az oldalt kialakított rekeszekben, melyek azonban inkább a kisebb dolgoknak, mint a majonézes tubus vagy a barackbefőtt ideális.

Hűtőgép italtartó

A kifejezetten italtartónak nevezett kiegészítők viszonylag későn csak a 90′ években jelentek meg a hűtőszekrényekben elsőként talán a hűtés egyik nagy öregje a Gorenje vezette be ezt a fajta megoldást.

Többféle változatuk létezik, a klasszikus és egyúttal jóval elterjedtebb, amely egyen méretre van alakítva, vagyis a 4-5 „hasacska” ugyanolyan mélységű és tetszés szerint tehetünk bele Coca-colás palackot vagy éppen dobozos sört. Ügyesebb kivitelezés és egyúttal esztétikailag is jobb megoldás, amikor ezek a hasak különböző méretűek.

Hűtőszekrény italtartó

A gyártósorokról legördülő palack és üvegformák nem cifrázzák túl csupán pár egyen méretről beszélünk, amelyhez alakítják ki a hűtőkbe is ezeket a tartóegységeket, vagyis nem fordulhat elő, hogy nem vagyunk kompatibilisek valamely termékkel. Ezzel szemben sokkal jobban mutat, hogy a dobozos sör, a palack bor vagy éppen cola tökéletes illeszkedik a helyébe, rápillantva könnyen foghat el bennünket az érzés, hogy rendben mennek a dolgaink.

Speciális palacktartók

A italtartókhoz néha szerelnek korlátot vagy fésűt, hogy jobban rögzítse palackokat. Természetesen ez nem minden esetben fordul elő a plusz kiegészítés, ha mélyebb a palacktartó, akkor a plusz tartozékok feleslegesek.

Italtartó korlát és fésű

Mivel a hűtőgépek is viszonylag egyformára vannak vágva így speciális italtartók is léteznek, akik a borra esküsznek, találnak a hűtőbe behelyezhető kifejezetten bortartós eszközöket, de dobozos sörök számára is találhatunk tartókat, ahogy speciális üdítő tartók is vannak. Ki mire esküszik. Ha nem lennénk megelégedve a gyárilag behelyezetten palacktartóval, úgy bármikor cserélhetjük ezeket az eszközöket tetszésünk szerint.

Több féle készülékhez talál italtartókat a fent megtalálható menüben lévő “alkatrész keresés” gombra kattintva. A keresőben modellszám és gyári alkatrész szám szerint is kereshet.